keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Se kasvaa sittenkin

Kuopus nimittäin. Herra on niin hoikka, oikeastaan käyrien mukaan alipainoinen, ja pituudeltaan myös keskivertoa kolmevuotiasta lyhyempi, että vaatekoko on pysynyt samana jo ikuisuuksia. Olimme lauantaina synttäreillä ja huomasin juhlapöksyjen olevan vihdoin sillä rajalla, että ovatko liian lyhyet. Nyt on kaikki 92-senttiset vaatteet pakattu tänään pois kierrätettäväksi eteenpäin ja kävin tutkimassa esikoisen varastot seuraavien isompien vaatteiden löytämiseksi. Jotain löytyi, jotain olin ostanut jo etukäteen aleista, mutta muutamia ostoksiakin pääsin tästä kotisohvalta tekemään.

Kun tässä vietämme kuopuksen kanssa sairaspäivää kotona, on hyvin aikaa esitellä tilattuja vaatteita. Lapselle nousi yöllä kova kuume ja kovin montaa tuntia en ole hyörivän ja pyörivän kekäleen vieressä nukkunut. Levoton yö takana siis, mutta onneksi pahin kuume on jo talttunut ja lapsi enää vähän lämmin. Nyt se katsoo tuossa piirrettyjä ja minä keitin paljon kahvia. Tänään otetaan päiväunet yhdessä, sitten haetaan esikoinen päiväkodista ja illalla meillä onkin vanhempainilta. Isovanhemmat tulevat sen ajaksi hellittelemään potilasta ja tietysti myös isoveljeään.

Mutta niihin vaatteisiin. Lindexiltä tilasin pari paitaa. Sopivat niin päiväkotiin kuin vaikka kesämenoihin ja tilaus on näppärä käydä hakemassa myymälästä, kun tekstiviesti kertoo sen olevan noudettavissa.



Kuvat: lindex.fi

H&M:stä löytyi myös yksi kiva valkovihreäraidallinen peruspaita sekä tummansiniset tvillihousut. En saa kuvia liitettyä tänne jostain syystä.

Gapilta tilasin pyjaman sekä parempien menojen housut. Nuo pyjamat ovat muuten parhaita mahdollisia laihoille lapsille. Snuggle fit takaa sen, että pysyvät päällä.



Kuvat: gap.eu

Jotenkin sinne ostoskoreihin livahti jotain myös minulle. Lindexiltä paljettihame

Kuva: lindex.fi

ja Banana Republicilta jo aiemmin kovasti kehumani kietaisumekko.

Kuva: gap.eu

Jos näillä vaateostoksilla pärjättäisiin taas eteenpäin jonkin aikaa ja kunhan kesä tulee ja Pomp de Luxin kesäalet alkavat, tilaan sieltä kunnon satsin perusvaatetta molemmille. Ja kun tässä kotona kerran tänään ollaan, taidan laittaa lapsille välikausivaatteet esille ja pestä viimeisetkin topat pois tältä talvelta. Kyllä se kevät nyt saa kerta kaikkiaan olla täällä!




4 kommenttia:

  1. Ah ihana kuulla että joku muukin odottaa Pompin aleja! Mä jo aattelin että oonko mä ihan outo kun odotan jonkun tietyn firman alea :D Ne on vaan niin hyvät alennukset siellä ja kokojakin aina alen alkaessa hyvin jäljellä :)
    -satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pompin trikoo- ja collegevaatteet ovat aivan lyömättömiä kestävyydessään. Ovat todellisia pese ja pidä -vaatteita, eivät mene miksikään. Tykkään tosi paljon ja ostan aina alennusmyynneistä satsin. Kauniitakin ovat, joten win-win -tilanne!

      Poista
  2. Moikka!

    Okei, tää on kolmas kerta kun yritän kirjoittaa ja aina tapahtuu Jotain. Nyt otetaan varman päälle ja Word, copy & paste kehiin.

    Pääsin tiistaina piipahtamaan Tampereella ja suuntasin suoraan Lindexille. Katselin pojille juurikin noita samoja paitoja, mutta jätin, koska lupasin itselleni täydentää vain omaa vaatekaappia. Se eräs menopeli karkasi Holly & Whyte vaatetankojen vierellä, ai vitsi miten kivoja arkivaatteita! Tuon paljettihameen vierellä seisoin vaikka kuinka kauan, mutku mä en oo yhtään hametyttöjä, saati hieman näyttävämmän sellaisen. Jotenkin se vain houkutteli ja ajattelin repäistä, mutta hissuttelijan jätin tankoon ja nyt jo kaduttaa.

    Mä jo siinä ensimmäisessä viestiyrityksessä pyysin laittamaan käyttämäsi lastenvaatemerkin laadulliseen paremmuusjärjestykseen, mutta tuossa yllä taisi tulla vastaus. PdL on jäänyt mulle täysin vieraaksi ja pääsääntöisesti meillä käytetään Lindexin ja H&M lastenvaatteita. Täällä kun ei ole ainuttakaan lastenvaateliikettä, niin sohvashoppailu on ainoa vaihtoehto. Ulkovaatteissa suosin Reimaa kun tehtaanmyymälä on kohtuullisen lähellä.

    f

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun paljettihame lähtee palautukseen, se oli ihan turhan nuoleva ja näytti elegantin sijaan halvalta. Pöh. Holly & Whyte on kyllä hyvä mallisto Lindexillä, tsekkaan itsekin aina uutuudet sieltä.

      Suosittelen, että testaat Pompin lastenvaatteita, ne tuntuvat kestävän pesua ja kuivausrummussa pyörittämistä todella hyvin. Lisäksi ovat kauniita ja klassisia, ihan mun mieleeni. Toinen suosikeistani on H&M:n Conscious Collection. Luomupuuvillaa ja hyvä kestävä laatu. Noita meillä on myös paljon. Lindexiä meillä on aika vähän, mutta ebbe on sitten sellainen merkki, josta pidän. Nuo kolme taitavat olla meidän poikien arkivaatteissa ykkösinä.

      Poista