sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ilman (sarvia ja) hampaita

Pitkään sitä heiluteltiin ja nyt se vihdoin lähti. Eilen illalla huomasin esikoisen toisen alahampaan olevan aivan irti ja nappasin sen pois. Ajattelin, että nielaisee vielä nukkuessaan mokoman hampaan. Tämä kuva otettiin heti tapahtumapaikalla!



Siitä se riemu repesi, voi miten onnellinen lapsi oli irronneesta hampaasta. Sinällään hän on jo tottunut puuttuviin legoihin, irtosivathan molemmat etuhampaat jo kaksi vuotta takaperin tapaturmaisissa kaatumisissa. Ensimmäinen kaatuminen puistossa katkaisi hampaan juuret ja toinen päiväkodin eteisessä tapahtunut tiputti ne lopullisesti. Mutta nyt lähti eka hammas sitten ihan luonnollisesti, ison pojan merkki!



Lopulta sain innostuneen ipanan unille ja vähän myöhemmin myös veljensä puolesta vähintään yhtä innostuneen kuopuksen. Näin pääsi hammaskeiju tutkimaan lahjajemmojaan ja etsimään sopivaa kolikkoa tyynyn alle laitettavaksi. Esikoisen uni riitti kolmeen saakka ja heti yöllä kurkattiin tyynyn alle. "Liian kivaa!" julisti lapsi löydettyään kaksieuroisen sekä Lego Super Heroes -sarjan Rautamies-hahmon. Kuudelta oli sitten noustava kokoamaan. 



Mua naurattaa tämä kuva, mikäköhän mökö kuopuksella nyt tuossa on. Ehkä huono olo, hän on ollut viruksen aiheuttamassa nuhakuumeessa jo viisi päivää, eikä loppua näy. 



Nyt se iso poika istuu ruokapöydässä ja näyttää kokeilevan voiko juomapullosta valuttaa vettä hammaskolon välistä suuhun niin, ettei avaa hampaita lainkaan. Toinen alahammas heiluu niin vallattomasti, että kohta lähtee sekin. Sitten sitä voi pelleillä äidin iloksi vaikka miten! Siitä saa enää kolikon, sen jälkeen hammaskeiju laittaa hanat kiinni.

1 kommentti:

  1. Hei, olisiko mahdollista saada sinulta S postia ja vertaistukea. Meillä on kaksi etuhammasta poistettu viisi vuotiaalta ja asiaan liittyen paljon ajatuksia joita haluaisin kysellä ja jakaa. Asiaan liitty paljon huolia ja pelkoja, elämästä ilman etuhampaita ja tämä huolettaa. Toivottavasti täältä saa vastakaikua!

    S posti , sannamaija@mail.ru

    VastaaPoista