tiistai 1. tammikuuta 2013

Back To Reality

Niin mukava kaksiviikkoinen kuin tämä joululoma onkin ollut, on paluu arkeen erittäin tervetullutta. Meiltä on nyt siivottu joulu pois kotoa, tehty siivousta muutenkin, vaihdettu puhtaita lakanoita ja kävinpä lävitse lasten pieneksi jääneet vaatteetkin säästettävien ja kierrätettävien kasoihin. Kuusen poisvieminen vielä odottaa, mutta muuten uuden vuoden myötä on alkanut taas normaali arkielo. Ja se on ihan parasta loppujen lopuksi kuitenkin. 

Huomenna poikien päiväkoti avautuu jälleen ja arki siis pyörähtää toden teolla käyntiin. Mies menee töihin, tai ainakin tekee niitä kotoa käsin jos vielä sairastaa, ja pojat viedään aamulla hoitoon kavereita tapaamaan. Me teimme miehen kanssa yhteisen lupauksen nyt alkaneelle vuodelle ja yritämme panostaa entistä enemmän meihin kahteen ja yhteiseen aikaan kaksin. Mitään ihmeellistä sen ei tarvitse olla, kunhan vaikkapa laitamme television kiinni ja syömme iltapalaa yhdessä pöydän ääressä vastatusten. Tälle viikolle on jo sovittu lounastreffit sushibuffassa, jos mies suinkin tervehtyy tarpeeksi. Tärkeintä on vaan ottaa sitä aikaa meille kaiken perhe-elon oheen. 

Eilen olimme miestä lukuunottamatta kaikki unessa jo ennen vuoden vaihtumista. Pojat eivät tainneet nähdä ainuttakaan rakettia, tai "tuli-ilotusta", kuten esikoinen niitä kutsui. Ihan normaaliin aikaan menivät nukkumaan ja minä istuin hetken miehen vieressä sohvalla, surffailin koneella ja nautin samppanjasta. Ei mitään valittamista, kun siinä ohessa vielä syötiin pitsaa ja irtokarkkeja.



Tänään taas ykkösleikki on ollut junarata vetureineen ja vaunuineen, tein pojille kaikista palikoista ison radan tuohon keittiön ja olohuoneen tyhjälle lattiapinnalle. 



Muuten tämä viimeinen lomapäivä on sujunut todella rennosti löhöillessä vain. Tekee hyvää jo ryhdistäytyä, sillä loma tuntuu riittävän pitkältä ja rentoutuminen kotiympyröissä on tehnyt tehtävänsä. Sitä paitsi meillä on vaikka mitä mukavaa tiedossa tälle vuodelle, joten innolla eteenpäin!


5 kommenttia:

  1. Hyvä uudenvuodenlupaus. :)

    Mäkin kaipaan jo normaalia arkea, vaikka tässä pyhinä töissä olinkin. Ja jotenkin ajatukset eksyvät yhä useammin kevääseen niin vaatetuksen, kodin kuin muidenkin asioiden myötä. Kunhan saisi nämä joulujutut kotoa piiloon ja kuusen ulos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten nopeasti joulunpyhien jälkeen katse kääntyy jo kevääseen. Tekisi mieli ostaa vaaleanpunaisia kukkia, ihan vaan vaihtelun vuoksi.

      Poista
  2. Minäkin siivosin joulun jo kaappiin. Niin ihanaa kun joulua on laittaa ja odottaa, mutta ihana on siitä myös luopua.
    Ihana uudenvuodenlupaus teillä. Ei olisi pahitteeksi meilläkään.

    Sattuuko kierrätettävissä haalareissa olemaan (74)80-senttistä välikausihaalaria? Olen metsästänyt pojalle sellaista kevättä ja syksyä ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei valitettavasti ole tuon kokoista haalaria tarjolla. Pahoitteluni.

      Poista