perjantai 14. joulukuuta 2012

Kirjalahjat - vinkkejä lapsille

Keräilin tässä poikien kirjoja vanhaan liinavaatekaappiin, joka toimii kirjojen säilytyspaikkana. Tuli siinä mieleen joulun uutuuskirjat, joista tässä muutama hyväksi havaittu vinkki pukinkonttiin. Meillä kirjat ovat aina erittäin mieluisia lahjoja, mikä ei sinänsä varmaan ole kenellekään yllätys. Alla siis pieni katsaus tämän syksyn tarjontaan.

Kristiina Louhen Tomppa-sarja on täydentynyt jälleen uudella kirjalla. Tällä kertaa Tomppa perheineen muuttaa uuteen kotiin. Tompan uusi koti on ilmestynyt loppukesästä ja ilahduttaa ainakin meillä kaksivuotista lukijaa kovasti.


Kuva Tammi

Toinen suursuosikki tässä taloudessa on Onni-poika, josta Sanna Pelliccioni kauniisti kuvittamissaan kirjoissa kertoo. Nyt ilmestynyt osa on jo sarjan seitsemäs ja nimeltään Onni-poika saa uuden ystävän. Näitä kirjoja meillä luetaan joka päivä ja tämä uusin odottaa jouluaattoa, jolloin esikoinen saa sen lahjaksi.

Kuva Minerva Kustannus Oy

Sitten meillä on tietenkin iki-ihana Viiru kera ukko Pesosen. Sven Nordqvistin alkujaan näytelmäksi kirjoittamasta tarinasta on nyt tehty myös kirja. Miten käy, kun Viiru muuttaa pihan perälle, jossa kissa saa hyppiä sängyssään vaikka neljältä aamulla? Tämän syksyn uutuuksia tämäkin.


Kuva Tammi

Hieman isommalle lukijalle sopii vaikkapa Heinähattu ja Vilttitossu, jotka uudessa kirjassa seikkailevat myös kuvitettuina. Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen lähtee tänä jouluna eskarilaiselle kummitytölle lahjaksi.


Kuva Tammi

Hieman isompi lukija tykkää varmasti Risto Räppääjästä. Sinikka ja Tiina Nopolan tämän syksyn uutuus on nimeltään Risto Räppääjä ja Nukkavieru Nelli ja olen miettinyt näiden teosten hankkimista pojillemme jo varastoon. Nyt tämä kirja lähtee kuitenkin toiselle kummitytölle joulupakettiin.


Kuva Tammi

Thierry Lavalin kirjat ovat kovasti mieleeni. Värikäs kuvitus lumoaa pienen lukijan ja aikuinen löytää kirjoista vaikka mitä hauskoja yksityiskohtia. Meillä näitä lukevat niin kaksivuotias kuopus kuin lähes viiden vanha esikoinenkin. Sarjassa uusin ilmestynyt teos on nimeltään Missä ovat norsu, krokotiili ja tuhatjalkainen? Sivut ovat pahvia, mutta olen silti joutunut teippailemaan niitä innokkaiden lukijoiden käsittelyn jälkeen. Suosittelen kaikkia pienten lasten vanhempia hankkimaan myös sarjan aiemmat osat.

Kuva Akateeminen

Sokerina pohjalla vielä Lauluyhtye Rajattoman Essi Wuorelan toimittama Suomen lasten laulukirja. Lukemattomia ihania ja muistoja herättäviä lauluja löytyy tuosta kirjasta nuotteineen. Pakettiin voi sujauttaa myös Rajattoman lastenlaulu-cd:n, voin suositella molempia lämmöllä.

Kuva Akateeminen









4 kommenttia:


  1. Kaipailen aina suomalaisia/suomenkielisiä lastenkirjoja täällä maailmalla, vaikkakin niitä kyllä tulee aina siellä käydessä myös napattua matkalaukkuun mukaan. Meilläkin luetaan paljon kirjoja (lapsille). Jotain vähän monimutkaisempia tarinoita (kuten juuri Heinähattu ja Vilttitossu tai Viiru ja Pesonen) meidän lapset kuuntelee autossa satu-cd:ltä aina jos ajetaan pidempää matkaa. Silloin Herra 3v jaksaa kuunnella saman sadun useampaankin kertaan, vaikkei kotona kirjasta luettuna jaksaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tiedä mikä siinä on, kun meillä esikoinen ei ole kiinnostunut kuuntelemaan satuja cd:ltä. Luettuna jaksaa, ja on jo pienestä jaksanut kuunnella kyllä, mutta jotenkin ne satutarinat ei uppoa. Ehkä kuopukseen sitten, nyt hän on innostunut kirjoista ja iltasadun jaksaa jo kuunnella.

      Poista
  2. Mä ostan tosi mielelläni kirjoja lahjaksi. :) 11-vuotiaalle kummipojalleni ostin just Hobitin. Mietin vähän, että riittääkö ikä jo sensorttiseen.

    VastaaPoista